.

Bölüm Hakkında

Tanım ve Tanıtım
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde bulunan Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü; İspanyol Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Fransız Dili ve Edebiyatı, Rus Dili ve Edebiyatı anabilim dallarından oluşmaktadır.

Misyon-Vizyon
Batı Dilleri ve Edebiyatları lisans programında, Batı dünyasının edebiyat, tarih, felsefe, sanat ve siyaset alanlarında üretmiş olduğu yazınsal eserler incelenerek, tercih edilen dile ve onun kültürüne hakim bireyler yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Tarihçe
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü 2007 yılında kurulmuştur.

Meslek Tanıtımı ve İstihdam Alanları
Programdan mezun olanlar turizm, diplomatik temsilcilikler, uluslararası ticaret, devlete ve özel sektöre bağlı medya kuruluşları, yeminli tercümanlık gibi farklı sektörlerde hizmet verebilirler. Ayrıca, eğitim sertifikasına sahip olanlar, MEB yada özel kuruluşlara bağlı okullarda çalışabilmekte, üniversitelerde okutman yada öğretim görevlisi olarak görev yapabilmektedirler.

Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü