.

İngiliz dili ve edebiyatı

Program Adı: Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı
Yükseköğretim Programının Bağlı Bulunduğu Birimin Yeri: Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal Yerleşkesi içerisinde yer alan Fen-Edebiyat Fakültesi içerisinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.
Eğitim ve Öğretimin Nerede Gerçekleştirileceği: Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Lisans eğitim ve öğretim faaliyetleri, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal Yerleşkesinde bulunan Fen-Edebiyat Fakültesi içerisinde gerçekleştirilmektedir.
Program Bilgileri: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, lisans programı çerçevesinde önde gelen İngiliz yazarları ve onların edebiyat, tarih, felsefe, sanat ve siyaset alanlarında üretmiş olduğu yazınsal eserleri inceleyerek öğrencilere İngiliz yazınına yönelik zengin bir altyapı kazandırmayı hedefleyen lisans programıdır. Bunun dışında, tarih, felsefe, sosyoloji, sanat ve dil gibi alanlar da program çerçevesine alınarak öğrencilerin çok boyutlu bir sorgulama alışkanlığı ve bakış açısı geliştirmelerini, mevcut yorumlar ışığında özgün fikirler üretebilmelerini ve bir toplumu edebî, kültürel, tarihsel, coğrafi ve siyasal yönlerden ele alarak pek çok farklı alanda bilgi ve yetkinlik kazanmalarını sağlayan çok yönlü bir programdır.
Program Süresi: Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Lisans programının süresi 4 yıl/8 yarıyıldır.
Öğrenim Türü: Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Lisans programı “Normal Öğretim” olarak eğitim vermektedir.
Öğrenim Ücreti: Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Lisans programına kaydolan öğrenciler program süresi içerisinde azami süreyi aşmadıkları süre boyunca Öğrenci Katkı Payı Ücreti ödemezler.
Programın Akreditasyonları: Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünün henüz akreditasyon antlaşması bulunmamaktadır.
Burslar: Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimize Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından katkı kredisi ile öğrenim kredisi veya burs verilmektedir. Ayrıca öğrencilerimize çeşitli ulusal ve yerel sivil toplum kuruluşlarından özel burs sağlanmaktadır. Detaylı bilgi için aşağıdaki sayfayı ziyaret edebilirsiniz: https://www.mehmetakif.edu.tr/icerik/17/9/burslar-ve-calisma-olanaklari

Maddi imkânı yeterli olmayan öğrencilere ücretsiz öğle yemeği yardımı imkanı bulunmaktadır. Bu imkandan yararlanabilecek öğrenci sayıları, SKS Daire Başkanlığının teklifi üzerine Üniversite Yönetim Kurulu tarafından belirlenmektedir. Öğrencilerimiz eğitim ve öğretim saatlerinin dışında isterlerse üniversite bünyesindeki çeşitli birimlerinde kısmi zamanlı (part-time) öğrenci statüsünde çalışma imkanından yararlanabilmektedirler. 
Yurt ve Barınma İmkanları: Üniversitemiz İstiklal yerleşkelerinde bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı 2.288 erkek 2.776 kız toplam 5.064 yatak kapasiteli yurt ile İl merkezinde Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne ait yurtlar da bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Burdur İl Merkezinde özel öğrenci apart ve pansiyonları da barınma hizmeti sunmaktadır.
Burdur’da Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü’nce öğrencilerimize barınma hizmeti verilmektedir. Detaylı bilgi için aşağıdaki sayfayı ziyaret edebilirsiniz:
https://www.mehmetakif.edu.tr/icerik/22/9/barinma

hakkımızda

  • Genel Bilgi
  • Yönetim
  • İdari Personel
  • Misyon-Vizyon
  • Organizasyon Şeması