Başarı Öykülerimiz

Yayın Tarihi | 08 July 2024, Monday

 

 

Fakültemiz Nanobilim ve Nanoteknoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet ÇİÇEK, 2018 Yılı Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı (GEBİP) ödülünü kazandı. 

 

TÜBA-GEBİP Ödülleri; doğa, mühendislik, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanlarında çalışan üstün başarılı genç bilim insanlarını, bilimsel çalışmalarını Türkiye’de sürdürmeleri, kendi çalışma gruplarını oluşturmaları, Türkiye kaynaklı uluslararası düzeyde nitelikli proje ve yayınlarını ödüllendirme ve teşvik amacıyla 2001 yılından beri verilmektedir. TÜBA-GEBİP ödüllü bilim insanlarımızın gösterdikleri ulusal ve uluslararası başarılar ve aldıkları diğer ödüller, programın başarısının sevindirici bir göstergesi olarak değerlendirilmektedir.

 

GEBİP kapsamında; üç yıl boyunca her yıl 125.000 TL destek verilmektedir. GEBİP Ödülü sahibinin tez aşamasındaki lisansüstü öğrencileri için yine her yıl 25.000 TL ek destek sağlamaktadır.


 


 

 

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde (MAKÜ) 2016 yılında kurulan Kozmetik Uygulama ve Araştırma Merkezi KOZAM daha önce MAKÜ Kozmetik markasıyla ürettiği krem, losyon, sabun, sıvı sabun, deterjan gibi temizlik ürünlerine ek olarak Aroma Terapötik Tekstil ürünü ile de birçok insanın strese bağlı uyku problemine alternatif çözüm olmayı hedeflemektedir. 

 

Bu bağlamda Fakültemiz Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Fatih EMEN ve Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan CESUR TURGUT tarafından üretilen Aroma Terapötik Tekstil ürünün Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği (KÜAD) tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Kozmetik Kongresi’nde iki ödül almaya layık görülmesi hem fakültemiz hem üniversitemiz hem de şehrimiz için büyük bir gurur kaynağı olmuştur.

 

MAKÜ’lü bilim insanları aromatik bitki yetiştiriciliği bakımından zengin olan Burdur’da yoğun olarak üretilen lavantanın yağını kullanarak ve nano parçacıklar içerisine yerleştirerek ürettikleri tekstil ürünleri ile strese bağlı uyku problemlerine çözüm olacaklar.

 

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yayınlanan ve Bilim İnsanı Destekleme Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” başvurularında şu ana kadar birçok öğrencimiz, önemli projelere imza atarak büyük başarılar elde etmiştir. Bu projelerde başarı sağlayan öğrencilerimizin başarı hikayelerine aşağıdaki videolardan erişebilirsiniz. 

Biyoloji Bölümü

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü