Kampüs Olanaklarımız

Yayın Tarihi | 08 July 2024, Monday

2006 yılında kurulan Fakültemiz, Burdur merkeze 7 km uzakta İstiklal Yerleşkesinde bulunmaktadır. Lavanta bahçeleri ile kaplı yerleşkemiz öğrencilerimize ferah bir ortam sunmaktadır. Fakültemizde 140'ı aşkın akademik personel ve 13 idari personel bulunmaktadır. Fakültemiz bünyesinde sayısal ve sözel olmak üzere aktif 15 bölüm bulunmaktadır. Yüksek akademik çeşitliliğe sahip fakültemizde Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Moleküler Biyoloji ve Genetik ile Nanobilim ve Nanoteknoloji sayısal bölümlerimiz ile Antropoloji, Arkeoloji, Batı Dilleri ve Edebiyatları, Coğrafya, Felsefe, Sosyoloji, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı sözel bölümlerimizde eğitim-öğretime devam eden 2500'ün üzerinde öğrencimiz bulunmakla birlikte 2500 civarında da mezun vermiştir.

 

İki blok şeklinde bulunan fakültemizde 45 derslik, 18 amfi, 85 laboratuvar, 4 konferans salonu ve 8 toplantı salonu yer almaktadır. Bu bağlamda bölümlerimize tahsis edilen ve aktif olarak faaliyet gösteren laboratuvarlarımız gerek ders uygulamaları gerekse de akademik faaliyetler için öğrencilerimizin kullanımına açıktır.

Yerleşkemiz, öğrencilerimizin boş zamanlarında kullanabilecekleri futbol, basketbol ve voleybol sahaları ile birlikte yüzme havuzu komplekslerine sahiptir.

 

Yerleşkemizde birçok kantin, öğrenci yemekhanesi ve çeşitli sektörleri bir araya getiren bir AVM bulunmaktadır. 7/24 açık olan kütüphanemiz, öğrencilerimize sınav zamanlarında ve boş zamanlarında çalışma imkânı sunan bir donanıma sahiptir. Yerleşkemiz genelinde kesintisiz internet erişimi ve bilgisayar laboratuvarları, öğrencilerimizin akademik faaliyetler yürütmelerine olanak sağlamaktadır. Ayrıca merkez araştırma laboratuvarımız, öğrencilerimize hem dersleri ile ilgili hem de akademik çalışmaları ilgili olanaklar sunmaktadır. 

Öğrencilerimiz gerek Fakültemiz gerekse üniversitemiz tarafından düzenlenen birçok bilimsel, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yanı sıra öğrenci toplulukları tarafından düzenlenen birbirinden farklı etkinliklere katılma fırsatına sahipler. Yerleşkemizde bulunan sinema salonları sürekli olarak öğrencilerimizin vizyona yeni giren birçok filmi izleme fırsatı sunmaktadır. Bunlara ek olarak konferans ve sergi salonlarımızda düzenlenen bilimsel toplantılar, konferanslar, konserler ve sergiler her daim öğrencilerimizin katılımına açık bir şekildedir. 

Fakültemizi tercih edecek öğrencilerimizi, İstiklal Yerleşkemizin ve fakültemizin sunduğu bu güçlü olanakları keşfetmeye ve keyifli zaman geçirmeye davet ediyoruz.