Prof. Dr. Hasan BABACAN, TRT Antalya Radyosu’nda Hayatın İçinden programına katıldı.

Yayın Tarihi | 25 September 2024, Wednesday

Bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan BABACAN, TRT Antalya Radyosu’nda 30 Ağustos Cuma günü saat 11:15 ta yayımlanan, Hayatın İçinden programına katılarak, Şehrini Yazanlar başlıklı konuşmada konuk oldu. Bu konuşmada, Hasan Babacan’ın yayına hazırladığı, Isparta’da Millî Mücadele lideri ve Isparta Müdafaa-i Hukuk Cemiyetinin kurucusu olan Hafız İbrahim Demiralay’ın anıları ve bu anılar çerçevesinde Isparta’da Millî Mücadele ve Isparta’nın Batı Cephesine katkıları hakkında bilgiler verdi.

Söz konusu konuşmada; Hafız İbrahim Demiralay’ın Türk Kurtuluş Savaşı’ndaki rolü ve Kuvâ-yi Milliye içindeki önemi değerlendirildi. Hafız İbrahim’in hatıralarını yayına hazırlarken karşılaşılan önemli bilgi, belge ve anılar ele alındı. Aynı zamanda, Isparta'nın Millî Mücadele döneminde işgale uğramaması için verdiği mücadeleye değinildi.

Yine bu konuşmada, Hafız İbrahim Demiralay'ın Isparta milletvekili olarak TBMM'deki görevleri sırasında, savaş sonrası Isparta’nın yeniden inşasında oynadı rol ele alındı. 

Isparta’nın Millî Mücadele dönemiyle ilgili olarak bu hatıratın bugüne kadar bilinmeyen ya da az bilinen bazı gerçekleri ortaya koyduğu üzerinde duruldu. Bu hatırat ve belgeler, Isparta halkının Millî Mücadeleye nasıl bir katkıda bulunduğu konusunda bilgiler verildi. Aynı zamanda o dönemde halkın direnişi ve desteğine değinildi.

Konuşmanın sonunda, bu kitap ve belgelerin hem akademik hem de genel okuyucu kitlesi için ne kadar önemli olduğu dinleyicilere aktarıldı.