2024 YKS Yerleştirme Sonuçları Hakkında Duyuru

Yayın Tarihi | 14 August 2024, Wednesday

Değerli Öğrencimiz,

Üniversitemize hoş geldiniz. Yükseköğreniminiz için üniversitemizi tercih ettiğiniz için sizi tebrik eder, başarılarınızın devamını dileriz.

 

2024 YKS yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemize kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler, e-Devlet şifreleri ile elektronik kayıt yaptırabilir veya dilerlerse Fakültemize gelerek şahsen kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler.

 

KAYIT TARİHLERİ

 

- Elektronik Kayıtlar :  19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında e-Devlet şifreleri ile www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapılacaktır.

 

- Şahsen Kayıtlar : 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında Üniversitemize gelerek şahsen kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

 

E-Devlet üzerinden kaydını tamamlayan öğrencilerimizden herhangi bir belge talep edilmeyecektir.

 

E-Devlet üzerinden kaydı tamamlanan öğrencilerin kayıt işlemleri için ayrıca Üniversitemize başvurmalarına gerek bulunmamaktadır.

 

* Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan adaylar herhangi bir hak iddia edemezler. İlgili tarihlerde kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

 

Kayıt işleminden sonraki gün net.mehmetakif.edu.tr/welcome adresine e-Devlet şifreniz ile giriş yaparak Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) giriş yapabilirsiniz. e-Devlet üzerinden Öğrenci Belgesi alabilirsiniz.

 

 

Ders alma haftası işlemleri; 

 

9- 16 Eylül 2024 tarihleri arasında öğrencilerimiz tarafından ÖBS sisteminden ders seçme ve kayıt işlemi yapılması gerekmektedir.

 

Akademik Takvim için tıklayınız.  16 Eylül 2024 tarihinde derslerimiz başlayacaktır.

 

Aynı anda örgüniki önlisans veya iki lisans programında kaydınız bulunamayacağından bu durumda olan adayların kazandıkları programa kayıt yaptırmaları için kayıtlı oldukları programdan ilişiklerini kesmeleri gerekmektedir.  

 

Zorunlu yabancı dil (İngilizce) hazırlık sınıfı bulunan programlara kayıt yaptıran adayların Yabancı Dil Seviye Belirleme Sınavı ve Yabancı Dil Muafiyet Sınavı ile ilgili olarak Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü web sayfasındaki https://ydyo.mehmetakif.edu.tr/ duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

 

KYK yurt konusunda ayrıntılı bilgi için Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü için tıklayınız. https://burdur.gsb.gov.tr/Sayfalar/1965/-1/iletisim

 

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarında, ön lisans programında veya lisans programlarında mezun aşamasında olup staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2024 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde, Açık Öğretim Liseleri öğrencilerinden bir yükseköğretim kurumuna yerleşen adayların ise mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 Ocak 2025 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde, asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

Ayrıntılı bilgi için kayıtlı olduğunuz birim ile iletişime geçiniz. İletişim adresleri duyuru ekindedir.