.

Eğitim

Üniversitemiz, ülkemizin zengin biyoçeşitliliğe sahip bölgelerinden Göller Yöresi’nin merkezinde konumlandığı için biyolojik materyal temini ve saha çalışmaları rahat bir şekilde gerçekleştirilmektedir.  Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı ve Fen Edebiyat Fakültesindeki donanımlı laboratuvarlar, öğrencilerimizin laboratuvar çalışma becerilerini arttırmakta, ayrıca yürütülen proje ve bilimsel çalışmalara katılarak deneyim sahibi olmalarına olanak sağlamaktadır. Üniversitemiz merkez kütüphanesinde Nanobilim ve Nanoteknoloji ile ilgili bölümün sürdürülebilirliği açısından yeterli sayıda ders kitapları ve yardımcı kitaplar mevcuttur. Ayrıca Üniversitemizin abone olduğu veya ulaşımın sağlandığı çok sayıda uluslararası ve ulusal dergi de kütüphanemiz aracılığıyla takip edilebilmektedir.


Lisans Programı:

a. Öğrenciler lisans programından 4 akademik yıl (8 yarıyıl) sonunda mezun olurlar.

b. Öğrenciler mezuniyet için 240 AKTS’lik dersten başarılı olmak zorundadırlar.

c. VII. ve VIII. yarıyıllarda (6 AKTS’ye sahip) “Lisans Bitirme Tezi I ve Lisans Bitirme Tezi II” isimli derslerden başarılı olmak zorundadırlar.

d. Seçmeli derslerin açılabilmesi için en az 5 öğrencinin o dersi tercih etmesi gereklidir.

Programdan mezun olabilmek için staj veya benzeri çalışma yapılması gerekmiyor. Burdur ili ve çevre illerde kimya sanayiden makine sanayiye elektronik sanayiye, kozmetik sanayiye, ilaç sanayiye varana kadar birçok iş sektörleri bulunmakta ve bu sektörlerin Üniversitemizden Nanoteknoloji alanında yetişmiş öğrenci talebi bulunmaktadır.

Mezun Öğrencilerin Nitelikleri:
Bölümün öğrenim planında gösterilen derslerin tümünden başarılı olan, mezuniyet için gerekli krediyi tamamlayan ve yönetmelikte belirtilen diğer koşulları yerine getiren öğrencilere,
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Fen-Edebiyat Fakültesi
Nanobilim ve Nanoteknoloji Bölümü Lisans Diploması 
verilir. Bu diploma sahipleri dört yıllık yükseköğrenim görmüş olurlar. Ayrıca, Avrupa Birliği uyum mevzuatınca “NANOBİLİM VE NANOTEKNOLOJİ LİSANS MEZUNU” ünvanını alırlar.


ÖĞRETİM ALTYAPISI VE OLANAKLARI

Nanobilim ve Nanoteknoloji Bölümü, eğitim ve öğretim faaliyetlerini üniversitemizin İstiklal Yerleşkesi’nde bulunan Fen-Edebiyat Fakültesi dersliklerinde kendisine ayrılan 2 adet amfi, 2 adet derslik ve 4 farklı laboratuarlarda (Kimya, Fizik, Biyoloji ve Enstrümental Analiz Laboratuarları) ile Üniversitemiz Bilimsel ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirmektedir.

Yine bölümümüz lisans eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürebilecek yeterli donanıma sahip olup, bu donanım aşağıda ayrıntılı olarak belirtilmiştir.

Nanobilim ve Nanoteknoloji bölümü lisans eğitiminin yürütülmesi için 2 adet amfi, 2 adet derslik ve 4 farklı laboratuarda ve Üniversitemiz Bilimsel ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde, sonraki yıllarda ise gerekli duyulduğunda ilave 2 adet amfi ve 2 adet derslik kullanılacaktır.

Halen fakültemizde 4 katlı öğretim üyeleri ofis blokları, 5 katlı derslik ve laboratuvar blokları mevcuttur.

Bu nedenle, bölümümüze tahsis edilmiş mekânlar gerek sayı gerekse fiziki büyüklük açısından önerilen programın yürütülmesi için yeterlidir.

Ayrıca, öğrenciler üniversite yerleşkesinde üniversite merkez kütüphanesi, konferans salonları, merkezi yemekhane, merkezi kafeterya, yüzme havuzu ve spor kompleksi, açık spor alanları ve diğer imkânlardan da yararlanabileceklerdir.


Nanobilim ve Nanoteknoloji Bölümü